Избор на лекар и запис по телефона
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81,7 (812) 409-93-64

Политика относно обработката на лични данни на потребителите

1. Общи разпоредби

1.1. Тази политика за обработка на лични данни (наричана по-долу " Политика ") е местен регулаторен акт на индивидуалния предприемач Brookw Semen Alexandrovich (наричан по-нататък " Оператор "), определя политиката, процедурата и условията за обработка на лични данни на потребителите на уеб сайтове http: // doctor .medican.info "и" "(наричани по-долу" Сайтът ").

1.2. Следните термини, използвани в този документ, имат следните значения:

  • "Потребител" означава физическо лице, което възнамерява да използва и / или използва Сайта;
  • Лични данни означава всяка информация, изисквана от Оператора във връзка с използването на Сайта от Потребителите и свързана с конкретен Потребител;
  • Обработката на личните данни на Потребителя означава всяко действие (операция) или набор от действия (операции), извършени с използването на инструменти за автоматизация или без използването на такива инструменти с лични данни, включително събиране, записване, систематизиране, натрупване, съхранение, усъвършенстване извличане, използване, трансфер (разпространение, предоставяне, достъп), включително трансгранично прехвърляне, деперсонализация, блокиране, заличаване, унищожаване на лични данни на определен потребител ator;
  • " Call Center " означава всяка трета страна, която получава и обработва телефонните разговори на Потребителите, както и аудио записи за повиквания и обратна връзка от Потребителя.

1.3. Тази политика урежда процедурата за получаване, обработка, организиране, съхранение, използване, предаване и разкриване на лични данни на потребителите и се прилага изцяло за всички потребители.

1.4. Принципите за обработване на лични данни на Потребителите се основават на разпоредбите на Конституцията на Руската федерация, Федералния закон на Руската федерация № 152-ФЗ от 27 юли 2006 г. "За личните данни" и други нормативни актове на Руската федерация и включват, наред с другото:

  • легитимността на целите и методите за обработка на лични данни, целостта и справедливостта в дейността на оператора;
  • точността на личните данни, тяхната достатъчност за целите на обработката, недопустимостта на обработката на лични данни, излишни във връзка с целите, посочени в събирането на лични данни;
  • недопустимостта на комбинирането на бази данни, съдържащи лични данни, които се обработват за цели, които са несъвместими помежду си;
  • осигуряване на точността на личните данни, тяхната адекватност и при необходимост и уместността във връзка с целите на обработката на лични данни. Операторът предприема необходимите мерки или гарантира, че те са предприети за премахване или изясняване на непълни или неточни данни;
  • съхранението на лични данни във форма, която позволява да се определи предмета на личните данни, не по-дълго от целта за обработка на лични данни.

1.5. Всички въпроси, свързани с обработката на лични данни, които не са регламентирани от настоящата Политика, се решават в съответствие с действащото законодателство на Руската федерация в областта на личните данни.

2. Обработка на личните данни на потребителите

2.1 Личните данни на Потребителите се обработват с цел записване на Потребители за среща или за диагностичен преглед чрез Сайта, комуникации с Call Center, взаимодействие с Служители на оператора, медицински организации, лекар и трети страни, които осигуряват регистрация на записи и качествен контрол на услугите, предоставяне на подкрепа при използване на Сайта, изпращане на рекламни и маркетингови материали и обаждания със съобщения за тях от Оператора или неговите партньори, подобряване на работата на Сайта и услугата за организиране II да насрочим среща на лекар или на изпит, да получат обратна връзка и предложения за дейността на оператора, на работата на сайта, Услуги за организиране на среща, на качеството на услугите на медицинските организации и лекарите, включително чрез телефонни обаждания или за предоставяне на обратна връзка по някакъв друг начин.

2.2. При уговаряне на среща с лекар чрез Сайта Потребителят предоставя на Оператора следните лични данни: име, телефонен номер, информация за намерението да посети лекар, имейл адрес, пол, възраст, всякаква допълнителна информация, посочена от Потребителя на Сайта, или устно съобщена от Потребителя на Оператора или служителите Център за обаждания.

2.3. Операторът или трети страни могат да правят, съхраняват и обработват аудиозаписи на: а) разговор с персонала на Call Center и оператора, включително тези, направени като част от контрола на качеството на предоставяните услуги и получаване на обратна връзка или предложения; и (или) б) система за автоматично обработване на повиквания; и (или) в) разговор с персонала на медицинската организация;

2.4. Потребителят потвърждава, че личните данни са пълни, точни и актуални и се предоставят лично от Потребителя или неговия законен представител.

2.5. Потребителят има правото да не предоставя допълнителна информация или информация при назначаване на лекар или предоставяне на обратна връзка и предложения. Цялата информация, представляваща медицинска поверителност, включително изискването за медицинска помощ, се обработва изключително от медицински организации и / или лекари и не се предава на оператора или на трети лица, освен ако не е разрешено от приложимото законодателство. Потребителят има правото доброволно да информира трети страни за информация, представляваща медицинска поверителност, до степен, определена от Потребителя по свое усмотрение.

2.6. Операторът не събира или обработва лични данни, свързани със здравето и интимния живот на потребителите. Тези данни се предоставят от Потребителите директно и само от лекари или медицински организации, които са длъжни да спазват поверителността си в съответствие с приложимото законодателство на Руската федерация.

2.7. При използването на Сайта, Потребителите приемат условията на тази Политика, като приемат имплицитни действия за сърфиране в Сайта и използването на нейния интерфейс. Потребителите дават съгласието си за обработката на лични данни, като изпълняват действия, предоставени от интерфейса на Сайта: осъществяването на онлайн запис или осъществяването на контакт с посочения телефонен номер.

2.8. Операторът осигурява за собствените си разходи и по начина, предвиден в законодателството на Руската федерация, защитата на личните данни на потребителите от загуба, незаконен и / или неразрешен достъп до тях.

3. Събиране, съхранение и използване на личните данни на потребителите

3.1. Операторът събира и съхранява личните данни на потребителите, използващи електронна база данни.

3.2. При събирането на потребителски лични данни операторът осигурява запис, организиране, събиране, съхраняване, актуализиране (актуализиране, промяна), извличане на лични данни в бази данни, намиращи се на територията на Руската федерация.

4. Предаване на лични данни

4.1. Операторът предава личните данни на Потребителите само за целите, предвидени в съгласието за обработка на лични данни, по-специално, без ограничение, DokDok LLC, други партньори на оператора, медицински организации или лекари, за които Потребителят е подал заявление, помощ при назначаване на лекари или получаване на коментари и предложения, както и на други трети страни, ако това е необходимо, за да се гарантира, че сте назначили за назначаване на лекар или за диагностичен преглед, както и за Постигане от оператора на целите за обработка на личните данни на потребителя.

4.2. Операторът се задължава да предупреди всички лица, на които се предават лични данни на Потребителите, че тези данни могат да бъдат обработвани само за целите, за които са съобщени. Всички лица, получаващи лични данни на Потребителя, са длъжни да спазват стриктно поверителността на тези данни. Настоящата Политика не се прилага в случаи, при които обменът на лични данни на потребителите се извършва по начина, предвиден в законодателството на Руската федерация.

5. Трансгранично прехвърляне на лични данни

5.1. Операторът се задължава да не прехвърля лични данни на Потребителите на територията на държави, които не осигуряват адекватно ниво на защита на личните данни, ако Потребителят не е предоставил писмено съгласие за такова прехвърляне.

5.2. Трансграничното прехвърляне на лични данни на Потребителите на територията на държави, осигуряващи адекватно ниво на защита на личните данни, се извършва само при условие, че са спазени клауза 3.2 от настоящата Политика.

6. Права на Потребителите във връзка с техните лични данни

6.1. За целите на защитата на личните данни, съхранявани от оператора, на потребителите се предоставят следните права:

  • получават пълна информация за своите лични данни и обработката им въз основа на съответното искане;
  • имат свободен достъп до личните им данни, освен ако руското законодателство не предвижда друго;
  • да изискват премахването или коригирането на неправилни, непълни или неподходящи лични данни, както и данни, обработвани в нарушение на изискванията на законодателството на Руската федерация.

6.2. В случаите, когато Операторът откаже да изтрие или коригира личните данни на Потребителя, потребителят има право да изпрати писмено на оператора изявление за своето несъгласие с такъв отказ, като посочи причините за своето несъгласие.

7. Защита на личните данни

7.1. За целите на защитата на личните данни от неправомерен или случайно достъп до тях, унищожаване, промяна, блокиране, копиране, предоставяне, разпространение на лични данни, както и от други незаконни действия във връзка с лични данни, Операторът предприема подходящи правни, организационни и технически мерки.

7.2. Правните мерки включват:

  • приемане на тази Политика и нейното публикуване на уебсайта;
  • получаване на съгласие за обработката на лични данни;
  • предоставяне на отговори на исканията на потребителите относно обработката на лични данни;
  • изправяне пред правосъдието на лицата, отговорни за нарушаване на правилата за обработка на лични данни, предвидени в законодателството на Руската федерация и тази политика.

7.3. Организационните мерки включват:

  • назначаване на лице, отговарящо за организирането на обработката на лични данни от оператора;
  • определяне на реда за съхранение на лични данни в информационните системи, както и реда за достъп до тях;
  • Редовен мониторинг и анализ на изискванията на законодателството и съвременните технологии за обработка на лични данни с цел навременна промяна на предприетите от оператора мерки от правно, организационно и техническо естество с цел подобряване на методите и методите за обработка, съхранение и защита на личните данни.

7.4. Техническите мерки включват следните дейности:

  • режимът на достъп се въвежда и поддържа в кабинета на оператора;
  • материалните носители на лични данни се съхраняват в съответствие с правилата на закона по начин, който изключва достъпа до тях от трети лица;
  • идентифициране и удостоверяване на обектите за достъп и обектите за достъп;
  • контрол на достъпа за обектите за достъп до обектите за достъп;
  • събиране на събития за сигурност;
  • контрол (анализ) на сигурността на личните данни;
  • защита на средата за виртуализация;
  • защита на информационната система, нейните съоръжения, комуникационни системи и системи за предаване на данни;
  • информационна система за управление на конфигурацията и система за защита на личните данни.

8. Контрол върху обработката на лични данни

8.1. Вътрешният контрол върху спазването от страна на персонала на оператора на изискванията на законите на Руската федерация и тази политика е да се провери дали са изпълнени посочените изисквания, както и да се оцени разумността, адекватността и ефективността на предприетите мерки. Тя може да бъде извършена от структурно звено или служител, отговарящ за осигуряване на сигурността на личните данни.

8.2. Одитът на съответствието на обработката на лични данни с изискванията на законодателството на Руската федерация и тази политика може да бъде извършен от трета страна с подходяща квалификация на договорна основа.

8.3. Въз основа на резултатите от вътрешния контрол и / или одита Операторът оценява вредите, които могат да бъдат причинени на личните данни на Потребителите и съответствието на предприетите мерки с идентифицираните заплахи. Ако е необходимо, Операторът въвежда допълнителни мерки за защита на личните данни и прави съответните промени в тази Политика.

9. Отговорност за нарушаване на правилата, уреждащи обработката и защитата на личните данни на потребителите

9.1. Лица, които са виновни за нарушаване на правилата за получаване, обработка и защита на лични данни, подлежат на дисциплинарна, административна, гражданска или наказателна отговорност в съответствие с приложимото право.

9.2. Моралната вреда, причинена на Потребителя поради нарушаване на неговите права, нарушаване на правилата за обработка на лични данни, както и неспазване на изискванията за защита на личните данни, установени от Федерален закон № 152-ФЗ от 27 юли 2006 г. "За лични данни", се възстановяват в съответствие със закона Руската федерация. Обезщетението за морална вреда се извършва независимо от обезщетението за имуществени вреди и щети, понесени от Потребителя.

Всички въпроси и писмени жалби на Потребителите могат да бъдат насочени към следните данни за контакт: contact@medican.info

Сподели тази статия:

Йозеф Адисън

С упражняване и умереност, повечето хора могат да направят без медицина.

Нашата група VKontakte
Каним лекари
Каним практикуващите да съветват посетителите на сайта medican.info - научете повече .